Silvolde, oktober 2021 

Esther, wat ben je een fijn doortastend mens. Geen gemaar, geen gedoe maar recht op t doel af!

Ook humor wordt niet gemeden, in toch warrig emotioneel gebeuren van een overleden dierbare. En dat doet goed, een lach en een traan!

Esther, fijn dat je op jou kunt rekenen je BENT er gewoon!

Dank, dank!

Marian en de jongens met vrouwen.

Winterswijk, september 2021

Voor ons is het onvoorstelbaar dat iemand die vol in het leven staat 92 jaar en nog zelfstandig haar leven leidt plotseling zo ziek is. Tien dagen hebben we dagelijks aan haar bed gezeten en op donderdagmorgen 9 september is ze overleden. Dan stort je wereld in, al weet je dat er geen herstel meer was, maar het ging te snel.

Kinderen zijn gebeld en de volgende stap is een uitvaartbegeleider te zoeken. Irma de kleindochter weet iemand en belt Esther Polman. Esther geeft aan ‘s avonds te komen om met ons de crematie te regelen samen met kleinkinderen en achterkleinkinderen, dat was erg fijn zo snel. De eerste kennismaking met Esther is meteen vertrouwelijk, we kunnen onze onzekerheid wat te doen met haar bespreken. Het verloop wordt stap voor stap met ons doorgenomen en uitgelegd. Ze geeft ons de mogelijkheid ook zelf voorstellen aan te geven. Irma en Lisa geven aan oma graag te verzorgen en dat kan. Moeder wordt thuis opgebaard in haar eigen huisje, in haar slaapkamer. De zus en broers van moeder zijn de dag voor de crematie geweest om afscheid te nemen van hun oudste zus. Dit was erg waardevol. Esther komt iedere dag even controleren en kijkt wat gedaan moet worden en wanneer wij vragen hebben die dan met ons door te nemen.

Dan de dag dat we moeten beslissen hoe de crematie eruit zal gaan zien. De samenkomst met alle kinderen en Esther is fijn. We overleggen wat een ieder hier in wil betekenen. De plek waar we met moeder naartoe gaan is het crematorium in Haarlo. De inleiding door Esther is mooi en emotioneel. Irma leest een mooi gedicht voor, Jeroen het levensverhaal van oma, Lisa vertelt over de uitjes die ze samen met de andere kleinkinderen gemaakt heeft met oma. Iris heeft prachtig gezongen en tijdens dit moment was de plek waar we waren prachtig met uitzicht op een mooie bomenlaan.

We hebben zeker dank zij Esther een waardig afscheid kunnen nemen van moeder en oma. Ze heeft ons erg ondersteund in deze moeilijke, emotionele tijd en zijn haar daar erg dankbaar voor.

Het zal een vriendschap blijven voor altijd.

 Gaanderen, maart 2021

  • De zeer persoonlijke en professionele benadering vanaf het eerste moment
  • De 24/7 bereikbaarheid omtrent de gehele uitvoering (vanaf overlijden tot en met de dag van de plechtigheid)
  • Daar waar blijkt dat b.v. een livestream nodig is, op het allerlaatste moment, wordt ook dat geregeld met de nodige souplesse
  • Niets is te veel, alles is mogelijk
  • Het vanwege covid-19, op afstand alles kunnen regelen in no time
  • Het kunnen waarborgen van het budget en het bewaken hiervan, aangeven geen onnodige kosten te maken.
  • Drukwerk uitstekend

Op de schaal van 0-5 is alles een dikke 4 sterren, op de schaal van 0-10 zijn alle door mij benoemde punten een dikke 9 sterren. Waarom geen 5 of een 10 hoor ik jullie zeggen dat heeft te maken met het feit dat ik jullie ken en jullie zullen zeggen; het kan altijd beter. (Zijn niet mijn woorden hoor)

Gaanderen, maart 2021

Persoonlijk, liefdevol en professioneel, zo zouden wij de uitvaart van onze moeder, schoonmoeder en oma willen beschrijven. Esther bedankt voor je totale begeleiding, je oog voor details, je deskundigheid, maar vooral je gevoel voor menselijkheid. Het aanvoelen wat wij nodig hadden om mama’s afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken, ondanks het Coronavirus. Uit de grond van ons hart, DANKJEWEL

Ulft, februari 2021

Als je moeder overlijdt wil je je geen zorgen hoeven maken over dingen die je moet regelen. Daarom was het fijn om samen te werken met Esther. Ze had alles tot in de puntjes geregeld van begin tot eind. Werkte rustig en adequaat. Op de afgesproken momenten was je er! Je was altijd op tijd en dacht erg goed mee.

Esther, dankjewel voor alles!

Familie Rossewij

Winterswijk Woold, datum 24 juli 2020

Een liefdevol en waardevol afscheid.

We zaten in een situatie dat we iemand nodig hadden die ons zou begeleiden als onze dierbare zou komen te overlijden. Het was/is Corona tijd en is alles toch anders. In het Achterhoeknieuws kwamen we de foto van Esther tegen, het gevoel was meteen goed, ook haar website en Facebookpagina versterkten ons gevoel.

De avond van overlijden hebben we al contact opgenomen met Esther en de situatie uitgelegd dat het niet lang meer zou duren en we het heel fijn zouden vinden dat Esther ons zou willen begeleiden. Dit wilde ze heel graag en we spraken af contact te houden.

Vanwege Corona hebben we intensief telefonisch en app contact gehad om de eerste dingen te regelen na het overlijden. Toen we Esther persoonlijk hebben ontmoet en hebben leren kennen was er meteen de klik, er was zo veel te regelen, qua thuis komen, verzorging, thuisopbaring, de mooie kaart met persoonlijke tekst en foto, alles klopte gewoon.

Esther regelde alles  met liefde, wat ons een warm gevoel gaf en een gevoel van opluchting dat er ondanks de moeilijke tijd nog best veel mogelijk was wat bij onze dierbare en ons als familie paste.

Iedere dag was er persoonlijk contact, niet alleen voor het regelen van het noodzakelijke maar ook hoe het verder ging of er bijzonderheden waren of ze nog iets kon doen voor ons, kortom een liefdevol  luisterend oor bij een kop koffie.

De dienst werd in elkaar gezet, met vooraf een condoleance, een persoonlijke condoleance was niet mogelijk maar een drive-thru was een mogelijkheid wat wel kon en hebben we dan ook gedaan. Voor Esther was het ook bijzonder en nieuw, maar liep precies zoals we voor ogen hadden en een aanrader. Het contact is veel intenser vanuit een auto dan een persoonlijke hand.

De dienst, persoonlijke woorden, mooie foto’s met passende muziek alles zou intiem worden met circa 30 mensen, maar wat was het een mooi en liefdevol afscheid, dit was niet mogelijk geweest zonder Esther.

Het was een intense week waarbij Esther op ons pad kwam en ons liefdevol meenam in het samen maken van een mooi en persoonlijk afscheid van onze dierbare. Esther dankjewel voor alles wat je voor ons gedaan hebt, zoals het gegaan is hebben we nog steeds allemaal een goed en warm gevoel bij.

In ons hart gesloten …

Peter Jansen, datum 06 april 2019

Wij hadden geen betere uitvaart verzorgster kunnen wensen bij de uitvaart van mijn moeder. Esther is een lieve en zeer betrokken vrouw die aandacht heeft voor de wensen van de nabestaanden. Wij konden 24 uur per dag beroep doen op haar diensten. Dan weet je pas echt dat dit haar passie en liefde voor het vak is. Ze denkt ook mee om de kosten zo laag mogelijk te houden. Ik hoop nooit van je diensten gebruik te moeten maken, maar mocht het toch zover komen dan ben je de eerste waarmee ik contact opneem.

Ans Bartels, datum 06 april 2019

Esther heeft voor onze vader de uitvaart heel goed geregeld. Het is een lieve vrouw die heel goed haar werk met passie doet. Wij konden alles bespreken, niets was teveel. Echt een top vrouw, je hebt het gevoel dat je haar al jaren kent. Wij raden iedereen aan haar te vragen om de uitvaart te begeleiden.

José van Boekel, datum 05 april 2019

Esther doet haar werk zorgvuldig, met liefde, geduld en heel veel inlevingsvermogen. zei weet iedereen in die nare dagen op hun gemak te stellen. Mijn inziens en aanrader om gebruik te maken van haar dienstverlening.

Emely Jansen, datum 01 april 2019

Mijn complimenten. Esther is een rustige, zorgzame vrouw die goed op de wensen en behoeften van de nabestaanden inspeelt. Wanneer er weer zo’n moment in mijn naaste omgeving zich voordoet, zou ik zeker nogmaals gebruik maken van haar dienstverlening. Chapeau!

Petra Welmerink – Grootherder, datum 16 maart 2019

Dankzij de begeleiding van Esther hebben we mijn moeder het afscheid kunnen geven zoals zij dat wilde. Het plan was al grotendeels klaar, maar Esther zorgde voor de perfecte invulling.

Bas te Kortschot, datum 14 januari 2019

Esther bedankt!

De week na het overlijden van onze moeder voelde als een achtbaan van uiteenlopende emoties.

Jouw bezoeken brachten ons daarin de nodige structuur, regelmaat en rust. De balans die je hanteerde tussen persoonlijke betrokkenheid maar ook gepaste doortastendheid hebben wij als erg prettig ervaren.

Het hele traject heb je van A tot Z begeleid wat voor ons van grote steun was. Een professional met passie voor het vak.

Wij bevelen Esther van harte aan