Iedereen is vrij in de keuze voor de uitvaartonderneming, onafhankelijk van waar u verzekerd bent. U kunt altijd gebruik maken van mijn diensten, zowel met verzekering als zonder verzekering. Ik wil hierin transparant zijn en adviseer u daarom onderstaande informatie goed door te lezen.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen.

Een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering. Wanneer u een kapitaal verzekering heeft is er geen enkel probleem. De verzekeraar keert dan een vastgesteld geldbedrag uit en met dat bedrag kunt u een gedeelte van of de gehele nota betalen.

Anders geldt dit wanneer u een natura uitvaartverzekering heeft. U heeft dan met de verzekeraar afgesproken dat u de waarde in diensten en producten uitgekeerd krijgt. U kunt dan zeker wel gebruik maken van een zelfstandige onderneming en de natura diensten en producten om laten zetten naar kapitaal, maar dit bedrag kan tegenvallen en zal in veel gevallen niet de volledige rekening kunnen dekken. Doordat ik geen provisies bereken en alle overbodige kosten tot een minimum beperk, is het zeker de moeite waard om mijn offerte te vergelijken met die van de uitvaartonderneming die gekoppeld is aan de verzekering. Nogmaals, u bent dus vrij om voor mij te kiezen, ook al heeft u een verzekering in natura.